Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията не е застрашена от ставащото в енергетиката

Политика

Коалицията не е застрашена от ставащото в енергетиката

Коалицията не е застрашена от ставащото в енергетиката - Tribune.bg
Снимка:

Теменужка Петкова: По всяко време съм готова за разговор с Валери Симеонов

Страната се развива изключително добре и в икономически, и във външно-политически, и във вътрешен аспект. Коалицията е абсолютно стабилна и няма основания за притеснения“. Това заяви пред журналисти енергийният министър Теменужка Петкова по повод изразени притесненията от страна на коалиционните партньори на ГЕРБ, че държавни пари отиват в ТЕЦ „Варна“.

Преди няколко дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов разкритикува управляващите, че ДПС получава все повече и предупреди, че може да се разделят, ако няма промяна в политиката на управление. Като проблем Симеонов посочи и управлението на енергетиката.

„Що се отнася до държавната енергетика и до това, което г-н Симеонов беше споменал, аз съм готова винаги, по всяко време, когато той прецени, да проведем разговор, да обясня, да предоставя информация, каквато той смята, че му е необходима, за да можем да изясним всички въпроси“, ангажира се министър Теменужка Петкова.

Тя увери, че в държавната енергетика се полагат много сериозни усилия и се инвестира много голям ресурс.

Относно писмото на работодателите до Комисията за защита на конкуренцията, че бизнесменът Христо Ковачки оказва влияние на енергийната борса и като резултат бизнесът купува на високи цени електроенергията, енергийният министър подчерта, че има компетентни органи, които трябва да се произнесат по казуса.

„Работа на министъра е енергийната сигурност в страната и спазването на директивите и разпоредбите на Европейския съюз. Не съм аз човекът, който да се произнеса по тази тема“, категорична е Теменужка Петкова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети