Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията се събира заради шефското място в БНБ

Политика

Коалицията се събира заради шефското място в БНБ

Коалицията се събира заради шефското място в БНБ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерите на четирите управленски формации се събират на Коалиционен съвет като основна тема се очаква да е ситуацията около избора на управител на БНБ. Коалицията ще дискутира евентуалното оттегляне на двете кандидатури за позицията.

Вчера БСП се обявиха за надпартиен кандидат и се очаква именно те да настояват за оттегляне и на двамата кандидати.

Напрежението около избора на гуверньор между ПП и ИТН изостри говоренето между формациите през седмицата и доведе до обвинения в натиск.

В петък кандидатът на ИТН Любомир Каримански  съобщи, че е получил заплахи да се откаже от състезанието с конкурента си Андрей Гюров от ПП, а вчера зам.-председателят на НС Ива Митева съобщи, че му е било предлагано да стане представител в Световната банка срещу оттегляне.

Предложението за оттегляне на двамата кандидати бе направено първо от „Демократична България“, а след това бе потвърдено от БСП.

Сред другитевъзможни теми са Северна Македония, предоставянето на военна помощ за Украйна и готвената актуализация на държавния бюджет, пише БНР.

Очаква се да бъде поставен въпросът за отзоваването на руския посланик Елеонора Митрофонова, за което настояват отново от „Демократична България“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети