Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КОД не искат коалиция, излизат сами на изборите

Политика

КОД не искат коалиция, излизат сами на изборите

КОД не искат коалиция, излизат сами на изборите - Tribune.bg
Снимка:

„КОД ще се яви на изборите самостоятелно! Всякакви твърдения за възможни коалиции, в които КОД ще участва, са неверни!“.

Това написа в профила си във Фейсбук председателят Петър Москов.

„Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обединение. Това беше и призивът на КОД към всички, които наричат себе си десни. Отговорите на тези „десни” ги чухме всички. От безумното- „За нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)“ от ПП и ДБ, до арогантното „Нашата партия е голяма и си е самодостатъчна” на ГЕРБ“, пише той.

Според Москов „всякакви други половинчати ситуационни съюзи са отстъпление от смисъла“.

„А смисълът е българските граждани да имат надеждата, че след тези избори нещо ще се промени и има кой да носи отговорност с дългосрочен хоризонт. Това което предстои е нещо различно. Не битка за поемане на отговорност, а боричкане за по-добра стартова позиция при следизборно надлъгване. КОД отива на изборите с убедеността, че задача номер едно е постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство“, пише още Москов.

„Считам, че всички хора, медии и гласове от отвъдното, които разказваха през последните дни, какво ще прави КОД, без да са попитали КОД за това, не могат да бъдат считани повече за джентълмени!“, завършва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети