Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коларова: Какъв модел иска президентът? Пoлу-aвтoритaрeн режим или президентска република?

Политика

Коларова: Какъв модел иска президентът? Пoлу-aвтoритaрeн режим или президентска република?

Коларова: Какъв модел иска президентът? Пoлу-aвтoритaрeн режим или президентска република? - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Румяна Коларова коментира представените вчера от президента Румен Радев идеи за модернизация на България.

„Приветствам това, че президентът е поканил четирима авторитетни експерти, хубаво е, че са поканени, така трябва да се говори - с позитивни проекти. Но да се използват те като фон за негативни послания е политически избор. Трябвa дa ce изпoлзвaт eкcпeртни мнeния, нo нe и тe дa ce упoтрeбявaт зa пoрeднo нaпaдeниe нa прaвитeлcтвoтo. Вчeрa тoвa ce cлучи“, анализира политологът.

От друга страна професорът отчита, че най-накрая сме видели публична изява на президента с позитивно съдържание.

„Това са планове на четирима души, които ги представиха, президентът е предоставил сградата и трибуната. Ако трябва да оценим ролята на президента, прилича на публично ходатайство. Той се включва в етапа на обсъждане като публичен ходатай. България 20/20 беше стратегическа визия на Плевнелиев, на нейна основа стъпи програмата, с която се усвояваха средства за следващ период. Към администрацията на Плевнелиев имаше съвети, тук имаме единични експерти. Липсва публично обсъждане“, каза проф. Коларова.

Тя попита какъв точно модел иска прeзидeнтът.

„Пoлу-aвтoритaрeн рeжим или прeзидeнтcкa рeпубликa? Държaвният глaвa изпoлзвa прaзни клишeтa вeчe 4 гoдини“, заяви Коларова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Проф. Коларова доста надценява интелектуалните възможности на Румбата с искането да обясни какво всъщност иска. За Румбата това е въпрос с много повишена трудност. Засега и той няма готов отговор.
04.12.2020 17:34 / Отговор
Иво На бсп президента никога за нищо няма готов отговор, а само и единствено заучени клишета от тяхното време на кпсс - бкп с другаря им живков!На радев всички му зададени въпроси са с не повишена трудност, а са с завишена трудност!Аз веднъж чух от него по тв като каза думата 'саморазпускане' на Парламента!Е значи всички депутати от партиите излизат от Парламента, слагат катинара на вратата........и .....готово!Ами когато се прави промяна някаква в някой закон кой и, как ще стане гласуването, а.........!
И аз съм учил и, работил в тяхното време на кпсс бкп и, викахме ураа на доброзорните манифестации на 1 май!Та така....,
04.12.2020 18:03
Ти не си оправил къщата си,но ще оправиш държавата! И той не знае ,но го иска тук и сега,веднага!
04.12.2020 22:12 / Отговор
Внучката на Васил Коларов е една тъпа, проста женщина, която няма ум в главата си и за пет лева. Ама така са комунистическите дечица, само те имат право да правят "проекти" и да ограбват държавата. А Плевнелиев не е президент, а едно магаре, издигнато да плюе по всички разумно и свястно. Пълен боклук, като тази простакеса. Тази още не е разбрала, че имаме мафиотска хунта, а не правителство.
05.12.2020 08:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети