Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комисията за полицейско насилие в НС изслуша арестуван по време на протестите

Политика

Комисията за полицейско насилие в НС изслуша арестуван по време на протестите

Комисията за полицейско насилие в НС изслуша арестуван по време на протестите - Tribune.bg
Снимка:

Според Даниел Павлов лещите са му били избити с ритник и е мислил, че умира

Как са си комуникирали институциите - това беше акцентът в днешната парламентарна комисия за полицейското насилие под колоните на МС миналата година.

На нея беше изслушан Даниел Павлов, който разказа версията си за случилото се на 2 септември 2020 г.

Пред членовете той заяви, че бил отпред на кордона, викал е „Оставка“, след което е бил издърпан агресивно от кордона от 3-4 полицая.

Там бях повален на земята и главата ми беше силно изритана назад със страхотен натиск върху очите и носа ми, лещите ми бяха избити от очите - 20-30 секунди не можех да си поема въздух и чувствах, че в един момент умирам“.

Миналата седмица Николай Хаджигенов заяви, че на Павлов е било бъркано в очите и полицаите са му извадили лещите.

Самият Павлов има висящо дело за хулиганство, но отрича да е бил агресивен срещу служителите на полицията.

Комисията за разследване на полицейското насилие и подслушванията на протестиращи граждани оповести имената на полицейските служители, участвали в охранителните мероприятия на 10.07.2020 г. под колоните на Министерски съвет.

Това са Митко Садовски, Андон Андонов, Дани Димитрова, Али Алиев, Стоян Стоименов, Венцислав Георгиев и Иван Филипов, определени във въпросната вечер за работа със задържани лица. На 4-ма от тях са наложени дисциплинарни наказания за упражнено насилие върху протестиращи. Гл. инспектор Андонов е санкциониран със „забрана за повишаване в длъжност“ за срок от 2 години, мл. инсп. Стоименов – за 1 година, а мл. инспектори Димитрова и Алиев – с „порицание“ за срок от 6 месеца.

Членовете на комисията решиха да сезират Софийската градска прокуратура за действията на прокурор Вероника Трифонова, която е прекратила преписка за полицейско насилие, както и да бъде изслушан служителят на НСО, който е гледал записите от полицейското насилие, пише бТВ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати