Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова и Рашков с нов упрек към предишната власт и намек, че Аврамова и Нанков не били само за разпит

Политика

Комитова и Рашков с нов упрек към предишната власт и намек, че Аврамова и Нанков не били само за разпит

Комитова и Рашков с нов упрек към предишната власт и намек, че Аврамова и Нанков не били само за разпит - Tribune.bg
Снимка:

Основни ремонти на пътищата, за които отговаря АПИ и МРРБ са правени като текущи. Това заяви пред журналисти служебният регионален министър Виолета Комитова. По думите ѝ това се е случвало при ремонти на Магистралите и Републиканските пътища.

Тя обясни и какви са разликите между двата типа. При основният се прави ремонт по проект, а при текущият се реагира на момента - при дефект или дупки.

От МРРБ обясниха и за спецификите в заплащането на такива дейности - при текущият ремонт цената винаги е по-висока, а гаранцията по-кратка.

Директорът на ДНСК Калинов заяви, че принципно текущият ремонт винаги е по-скъп. Според служебните министри цената, която държавата на практика е платила е 2,6 пъти по-висока.

По думите на зам.-министър Шишков става въпрос за 76 пътя, за които той е категоричен, че е трябвало да се ремонтират.

„В края на 2018 година тези пътища са били в лошо състояние и наистина е било наложително да се направят ремонти.“, обясни той.

Служебният вътрешния министър Бойко Рашков обяви, че е видял, че има достатъчно факти, които ще задължат органите на реда да направят проверка на строителните дейности.

„Тези материали трябва да постъпят в МВР и да започнем разследване по всеки един сигнал, защото изглежда някой се е облагодетелствал чрез заменянето на едно дума с друга - „основен“ с „текущ“.  Трябва да видим кой е той и да му потърсим съответната отговорност.“, заяви той и се закани: „ Аврамова - това по нейно време се е случвало. Вие преценете дали е само за разпит или за друго.  Аврамова, Нанков и Борисов какво са правили, ставало е по тяхно време. МВР ще се постарае да си понесат наказателната отговорност.“

На въпрос на журналисти за „Банката на Борисов“ той измести акцента и отговори така:

„Борисов дължи обяснения пред българския народ. Той си е назначил главен прокурор, затова не иска да е депутат и да има имунитет. Него прокуратурата го пази.“

Пред медиите Рашков коментира и разследването на АМ „Хемус“ като заяви, че има свидетели, но отказа да назове кои са те. На въпрос защо няма хора с наложена мярка „постоянен арест“ той за пореден път хвърли топката в полето на държавното обвинение.

„Разследването не е приключило. В негов интерес не мога да назова имана.“, зави Рашков.

За да не бъде обвинен в тенденционност и да не бъде заподозрян в лична вендета силовият служебен министър започна да обяснява, че събитието, на което са извикани журналистите не е политическо:

„Ние не сме дошли тук, за да агитираме. Ние си имаме професии. Аз съм юрист и преподавам в два университета. Целта ни не е да седнем в министерски кресла.“., коментира той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети