Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дни преди изборите: Рашков продължава с репресиите, вика на разпит Нанков и Аврамова

Политика

Дни преди изборите: Рашков продължава с репресиите, вика на разпит Нанков и Аврамова

Дни преди изборите: Рашков продължава с репресиите, вика на разпит Нанков и Аврамова - Tribune.bg

Дни преди парламентарните и президентските избори, вътрешният министър на Румен Радев стана изключително активен. След като миналата седмица в продължение на час обявяваше „схеми за източване на милиони от държавата“, днес той е решил да продължи с репресиите.

По искане на Бойко Рашков за разпит ще бъдат извикани бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова. Според силовия министър на Радев, който той цитира дословно в речите си по площадите, двамата бивши министри били отговорни за строежа на АМ „Хемус“ и трябва да се явят в полицията, за да дават обяснения. От своя страна прокуратурата все още не е получила нито един документ за „разкритията“ на Бойко Рашков, за изнасяни пари или кухи фирми. Това на практика означава, че МВР на Радев и Рашков сами си водят разследване и привикват кандидат-депутати само от една партия без да е ясно за какво.

Също така стана ясно, че няма арестувани по „разследването“ за АМ „Хемус“, тъй като прокуратурата не е уведомена, както е по закон. Ако такива е имало, както Рашков твърди, то трябваше да има съобщение и до прокуратурата. Единственото задържане, което може да се извърши е по Закона за МВР в срок от 24 часа, но ако няма доказателства и не се разреши от съда, то ареста няма как да продължи. Именно по този начин Рашков прибира симпатизанти или членове на ГЕРБ седмици преди изборите. Припомняме, че именно по този начин беше привикан за разпит и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Рашков му беше изпратил призовка, без да е ясно за какво ще бъде разпитван, а и след това никой не разбра. Въпреки това, силовият министър назначен от Румен Радев седмици наред обясняваше, че ще арестува Борисов, което така и не се случи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети