Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова успокоява: Няма опасност нищо да се спре. Аз се грижа всеки ден за това нещо

Политика

Комитова успокоява: Няма опасност нищо да се спре. Аз се грижа всеки ден за това нещо

Комитова успокоява: Няма опасност нищо да се спре. Аз се грижа всеки ден за това нещо - Tribune.bg
Снимка:

По-рано днес от „Автомагистрали“ предупредиха, че няма как да строят със запорирани сметки

„Няма опасност нищо да се спре. Аз се грижа всеки ден за това нещо и няма да допусна нищо да се спре – нито поддръжка, нито строителство“ - така министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова отговори за БТВ на твърдението на „Автомагистрали“ ЕАД, че са изправени пред колапс и не могат да продължат дейността си, включително и по изграждането на АМ „Хемус“.

Държавното дружество Автомагистрали ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни, предупредиха по-рано от дружеството. Това действие вече оказва негативни последствия в работата на “Автомагистрали” ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуска на голям брой служители, в разгара на строителния сезон, заявиха те.

„Съществува сериозна опасност да бъде прекъснато електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и прекратяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени заявки за годишни технически прегледи, за планови ремонти на техниката за зимното поддържане и текущи аварии и проблеми. Това може да е причина за неизпълнение на възложените задания относно текущия ремонт и поддръжка, обезпечаване на пътнотранспортни произшествия, въвеждане на временна организация и безопасност на движението при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще доведе освен до санкции и до финансови загуби на дружеството от нереализирана печалба“, предупредиха от „Автомагистрали“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати