Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комплименти от Брюксел за охраната на българската граница (ВИДЕО)

Политика

Комплименти от Брюксел за охраната на българската граница (ВИДЕО)

Снимка:

Премиерът: България се справя добре с този проблем и всички го признават

Българският премиер Бойко Борисов получи поздравления за начина, по който страната ни пази външните граници на общността. Премиерът е в Брюксел, където се провежда редовното заседание на Европейския съвет. Евролидерите се събраха, за да обсъдят темите миграция и сигурност.

„В момента основният поток от мигранти, които заливат Европа, минават през Гърция. България се справя прекрасно с този проблем и всички го признават“, заяви Борисов пред журналисти в Брюксел.

Всяка държава трябва да инвестира в опазване на своите граници. Много е важно да има споразумение с трети държави, както и да се помогне на всяка държава, която поиска помощ по отношение на мигрантската криза, коментира премиерът.

„Не можем да говорим за вторично разпределение на мигрантите, преди да сме решили въпроса с външните граници. Всяка една държава може да се справи, подпомагана от ЕС“, каза министър-председателят.

За Борисов предстои визита в Египет, където ще обсъди темата за миграцията с президента Абдел Фатах Сиси.

„Във вторник на най-високо ниво ще проведем срещи в Кайро по всички тези теми, които трябва да се разгледат в два аспекта. Само мигранти - на никоя държава не би ѝ станало приятно, ако кажеш - даваме им мигранти, за което плащаме. Точно обратното - трябва да има инвестиции и развитие, а те да проявяват солидарност - за парите, които получават да държат хората на тяхна територия“, обяви той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още