Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комплименти от Брюксел за охраната на българската граница (ВИДЕО)

Политика

Комплименти от Брюксел за охраната на българската граница (ВИДЕО)

Комплименти от Брюксел за охраната на българската граница (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът: България се справя добре с този проблем и всички го признават

Българският премиер Бойко Борисов получи поздравления за начина, по който страната ни пази външните граници на общността. Премиерът е в Брюксел, където се провежда редовното заседание на Европейския съвет. Евролидерите се събраха, за да обсъдят темите миграция и сигурност.

„В момента основният поток от мигранти, които заливат Европа, минават през Гърция. България се справя прекрасно с този проблем и всички го признават“, заяви Борисов пред журналисти в Брюксел.

Всяка държава трябва да инвестира в опазване на своите граници. Много е важно да има споразумение с трети държави, както и да се помогне на всяка държава, която поиска помощ по отношение на мигрантската криза, коментира премиерът.

„Не можем да говорим за вторично разпределение на мигрантите, преди да сме решили въпроса с външните граници. Всяка една държава може да се справи, подпомагана от ЕС“, каза министър-председателят.

За Борисов предстои визита в Египет, където ще обсъди темата за миграцията с президента Абдел Фатах Сиси.

„Във вторник на най-високо ниво ще проведем срещи в Кайро по всички тези теми, които трябва да се разгледат в два аспекта. Само мигранти - на никоя държава не би ѝ станало приятно, ако кажеш - даваме им мигранти, за което плащаме. Точно обратното - трябва да има инвестиции и развитие, а те да проявяват солидарност - за парите, които получават да държат хората на тяхна територия“, обяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети