Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Конфликт: Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

Политика

Конфликт: Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

Конфликт: Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесменът Георги Гергов да се оттегли от партията, съобщиха от левицата.

"Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Гергов удря в същностни политики на БСП. Ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията“, казва Нинова.

По думите на лидера на социалистите Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес. "Да определи в кой отбор иска да играе", каза още тя. 

Освен социалистите от Пловдив, несъгласие с твърдения му изразиха от местните структури на БСП във Видин, Шумен, Ботевград и Стара Загора, съобщават от БСП.

„Няма как в това положение 240 човека да се събират в парламента за нещо, което Борисов всеки ден обяснява. Няма нужда от тази малка реклама“, каза Гергов преди дни. „Нашата партия не е лидерска, както иска да ни се втълпи с много решения“, допълни той. Като пример за такова решение даде изваждането на депутатите от Нинова от парламента миналата година. А сега я обвини във вадене на лични дивиденти с исканото извънредно заседание в НС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Бай Гроздан А, значи когато бай Герге ти даваше гласовете си и те подкрепяше да станеш председателка на позитанци беше добър, а сега – „Корнелия Нинова призова бизнесменът Георги Гергов да се оттегли от партията“ – така ли? Не си ли малко нахална, а? Както казва народът „Га яде кифте‘ата, не рева, а сега ще ми ревеш?“. И допълва „Лапай патката, жувотно злоядо!“.
26.04.2020 17:53 / Отговор
Инфо: Михаил Миков: „Има разговори по телефона от народния представител Филип Попов с председатели на общински съвети. Проведени са по вечерно време и са в стил: „Ти кого обичаш – другарката Нинова и партията, или Гергов?“.
„Защото Гергов беше добър, когато беше в изпълнителното бюро на партията и когато подкрепяше политиката на Нинова. Когато взе да казва истини, стана лош, а анонимни колективи в стила от времето на Трайчо Костов или борбата с Троцкизма в Съветския съюз, които взеха да пишат „гневни писма“ съгласувани по телефона с хора от тесния кръг на другарката Нинова“, добавя още Михаил Миков.
27.04.2020 00:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати