Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Константинова на отчет при депутатите за хаоса с украинските бежанци

Политика

Константинова на отчет при депутатите за хаоса с украинските бежанци

Константинова на отчет при депутатите за хаоса с украинските бежанци - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание ще изслуша вицепремиера Калина Константинова за решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна.  

Според ГЕРБ изказването на Константинова е потресло всички. „Общественото мнение вече произнесе своята присъда - нейната оставка. Ние обаче искаме преди да дойде нейната оставка, тя да продължи да идва тук и докато вие гледате усмивката ѝ, да ви е срам“, заяви от парламентарната трибуна Радомир Чолаков от ГЕРБ.

ГЕРБ: Обществото произнесе своята присъда – оставка на Калина Константинова

В понеделник вицепремиерът Калина Константинова обяви във видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.  

Бежанци към властта: Некомпетентни сте, лъжете ни, безразлични сте, помагат ни доброволци

Още предния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

Кабинетът наказва непослушните бежанци - праща ги в лагерите в Сарафово и Елхово

Част от бежанците, които във вторник – 31 май, бяха извозени с автобуси в Елхово отказаха да пребивават там, считайки бежанския лагер за затвор и казаха, че се връщат обратно към морето. Вчера майка с малки деца споделиха, че са оставени без храна и вода и са си легнали гладни. 


Топ новини

виж още
Актуална тема