Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. За 1 юни - Константинова подари на украинските деца бодлива тел, без вода и храна за неблагодарниците

Мнения

За 1 юни - Константинова подари на украинските деца бодлива тел, без вода и храна за неблагодарниците

За 1 юни - Константинова подари на украинските деца бодлива тел, без вода и храна за неблагодарниците - Tribune.bg
Снимка:

Днес стотици украински деца за които бомбите и изстрелите от автомати не са видео игра, а реално преживен кошмар ще посрещнат 1 юни във фургони, без храна и вода, обградени от бодлива тел. Топлата вода и климатиците са мираж и лукс. Тези детски очи ще изпитат за пореден път ужаса от войната дори и тук в нашата страна, благодарение на некомпетентността и високомерието на управляващата коалиция и конкретно подарени от вицепремиерката Калина Константинова.

Именно избраната да служи на народа имаше наглостта да накаже „непослушните бежанци”, които бягат от войната в собствената си страна като ги прати с лагери и решетки.

„Държавата повече не можела да си позволи настаняването и изхранването на бежанците в хотелите по Черноморието на първа линия”, заяви в свое видео обръщение Калина Константинова. Премиерът Кирил Петков също влезе в тона на вицето си и „компетентно” отсече, че не може безкрайно да подкрепяме лукс на бежанците.

Гнусното и в двете проникновени изказвания беше, че  се опитаха  да обвинят  украинките  майки за провала на програмата по преместването, но истината е че бежанците са били лъгани и държани без никаква информация. Били са принуждавани да се качват на влакове, но без да знаят къде отиват, затова съобщиха  самите те в обръщение към председателя на  Държавна агенция на бежанците Мариана Тошева.

Това е само малко част от ужаса, с който трябва да се сблъскват украинците у нас. За позора на управляващите е показателно и това, че украински майки с малките им деца не биват допуснати до базата на Министерството на отбраната в Сарафово, защото било наредено само бежанците, идващи с автобуси, да бъдат настанявани там. Тези, които имат автомобил, нямали право на „тази привилегия“. Отново се намериха добри хора, доброволци да ги приберат, същите тези които три месеца се грижат за бежанците, защото властта и държавата отсъства.

И тук идва въпросът, какво помощ могат да очакват измъчените жени, оставили съпрузите си да се бият за родината и дошли в България? Отговорът е никаква! Защото скритият план властта да бъдат настанени в четири звездни хотели по морето бе държавата да плати престоя им на хотелиерите и така да потуши бунта на туристическия бранш, който изстрада сериозно по време на ковид пандемията.

Не липсват и фенове на Константинова и Петков. Шефката на психиатрията Цветеслава Гълъбова, борила се за втория мандат на Румен Радев излезе и обяви, че нямало нищо нередно бежанците от Украйна да бъдат настанени в същите лагери където са и афганистанците. Всички помним обаче как самият Кирил Петков обяви, че украинците са различни от афганистанците, защото са бели и образовани АйТи специалисти.

Управляващите взеха едни  близо 150 милиона евро от ЕС за покриване на разходите за храна, настаняване, здравеопазване, образование, помощ за достъп до работни места и други нужди на бежанците от Украйна, но какво стана с тях и колко са изхарчени никой не знае. В същото време снощи децата настанени зад бодливата тел в Елхово са си легнали гладни и жадни. Който е предвидил да си носи вода е късметлия. Тази сутрин пък им раздадоха по една баничка и ги оставиха сами да си попълват списъците, защото „се познавали“, а шефката на Агенцията по бежанците стои и гледа докато друг отново й върши работата.

Това е подарък на властта за украинските деца – празник без храна, вода в мизерни фургони, обградени с бодлива тел. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети