Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контактната група Плевнелиев-Паси започва разговори за съставяне на правителство

Политика

Контактната група Плевнелиев-Паси започва разговори за съставяне на правителство

Контактната група Плевнелиев-Паси започва разговори за съставяне на правителство - Tribune.bg
Снимка:

Днес започват разговорите на контактната група, която трябва да търси съгласие около първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Групата бе посочена от Бойко Борисов и е оглавена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Първата среща е с ГЕРБ-СДС. До неделя ще има разговори с „Продължаваме промяната”, ДПС, БСП, „Демократична България” и „Български възход”. Вчера Плевнелиев заяви, че досега е получил само писмен отказ за разговори от социалистите. „Очакваме реакцията на останалите. Няма да се откажем. До последно ще очакваме и ще се надяваме”, обясни той.

Плевнелиев и Паси започват срещи в НС на 20 октомври, няма да влизат при Възраждане

Преди началото на консултациите, в писмо до партиите и коалициите, Плевнелиев и Паси посочиха, че предлагат да съдействат на заявилите, цитирам, че „подкрепят европейското и демократично развитие на България за възстановяване на изострения или напълно липсващ политически диалог.” В писмото си двамата медиатори информират, че следващия  понеделник, след четирите дни на срещи, ще имат готовност да заявят пред обществото кои са стратегическите приоритети, около които може да има възможност за разбирателство в новия парламент.

И БСП няма да се срещат с Плевнелиев и Паси

 

Росен Плевнелиев: Получихме писмен отказ за разговори само от БСП


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп