Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: Борис Бонев е общинският говорител на Асен Василев и неговата партия

Политика

Контрера: Борис Бонев е общинският говорител на Асен Василев и неговата партия

Контрера: Борис Бонев е общинският говорител на Асен Василев и неговата партия - Tribune.bg
Снимка:

 „Протестът на градския транспорт беше организиран от работещите и синдикатите. Категорично те имат основание да протестират, защото приблизително две години ефектът от коронакризата не беше компенсиран. Другият голям проблем е свързан с поддръжката на автопарка, което бави обслужването на автомобилите”. Това заяви по БТВ общинският съветник  от ВМРО Карлос Контрера.  

По повод обвиненията на Борис Бонев от „Спаси София”, че Контрера е бил част от организаторите но протеста на градския транспорт, той заяви: 

„Бонев се явява общинският говорил на Асен Василев и неговата партия. Този човек който тръгна уж като гражданин в момента се опитва да се закрепи към първата политическа сила. Бонев един от малкото хора, които получават средства от метрото за разлика от други”, посочи Контрера.

Той изтъкна, че въпреки усилията му  общинският съвет  е отхвърлил идеята му да се започне  проверка на гробищните паркове. „Проблемът за поддръжката на гробищата идва от липсата на закон и затова се говори от много дълго време”, каза още той.

По думите му в момента имаме един бизнес с предоставянето на погребални услуги, който всъщност няма държавна регулация. Той е категоричен, че трябва да се направи проверка дали МВР поставя чадър на гробищната мафия.

„Всичко, което наблюдаваме  се случва със сигурност с участието на криминалния контингент, но и  с хора ,които могат да ги прикрият. Трябва да се приема закон за погребално-обредната дейност”, заяви той.

По думите на общинския съветник от „Спаси София” Борис Бонев в протеста на градския транспорт е имало политическа намеса. „Държавата трябва да помогне, но само срещу реформи. Предложихме обединения на всички дружества в едно, както да има нова билетна и тарифна политика”, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати