Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Копринка Червенкова: Ще се влачим със служебни правителства и ще „ядат парцалите“ на президента

Политика

Копринка Червенкова: Ще се влачим със служебни правителства и ще „ядат парцалите“ на президента

Копринка Червенкова: Ще се влачим със служебни правителства и ще ядат парцалите на президента - Tribune.bg
Снимка:

„Целта е всеки да си пробута законите. За БСП и ГЕРБ, а предполагам и за ДПС - общата доминанта е връщането на хартиените бюлетини. ПП ще се присъединят към проекторешението на ДБ за изпращане на оръжие за Украйна. Допускам, че това ще бъде първият закон, който ще се разглежда, но ми е много любопитно дали този закон ще го мушнат най-отдолу под папките, или ще го изпратят в някаква комисия, защото това е ролята на председателя на парламента - той разпределя проектозаконите към съответните комисии и в зависимост от това как там се възприемат, се връщат в пленарната зала“.

Това коментира пред БНР журналистката Копринка Червенкова, която бе част от инициативния комитет на Радев при избирането му за втори мандат.

Тя така и не е разбрала защо ПП си изтеглиха кандидата за председател на НС, когато можеше да бъде приет вариантът за ротация.

„Съвършено излишен беше този жест. За кого го направиха? Те го направиха срещу себе си“, разсъждава Червенкова.

Според нея в началото на 2023 г. ще има предсрочни избори: „До края на март ще се влачим със служебни правителства. И ще „ядат парцалите“ на горкия президент отвсякъде“.

Според нея има натиск върху партиите, за да се състави правителство, но това не се случва, „защото се опъват определени партии, от които не се очакваше да се опъват, защото те изгониха 70-те души от руското посолство“.

„И на тях се разчиташе да бъдат по-сговорчиви и да направят правителство. ... Ще се откажат в един момент. Ще тръгнат всички към предсрочни избори, но с каква надежда - не ми е ясно“, каза още Копринка Червенкова.

Според нейните наблюдения атмосферата в обществото не е толкова драматична и хората не са толкова изплашени от цените на стоките.

„Западноевропейските общества са много по-задоволени от българското и те по-трудно ще преживеят рестрикциите, които им се налагат от тази нова ситуация с горивата. Докато ние, мисля че по-леко ще го преживеем. В съзнанието ни седи опитът от Виденовата зима“, спокойна е журналистката от ИК на Радев.

Тя не е разтревожена и за Русия и не е съгласна с твърденията, че ситуацията в Украйна се е променила и Русия губи.

„Как ще губят, като в момента 40% от Украйна няма ток“, коментира журналистката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети