Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова към ГЕРБ: Оттеглете бюджета днес, той вече е неадекватен

Политика

Корнелия Нинова към ГЕРБ: Оттеглете бюджета днес, той вече е неадекватен

Корнелия Нинова към ГЕРБ: Оттеглете бюджета днес, той вече е неадекватен - Tribune.bg
Снимка:

Предложението ѝ очаквано бе отхвърлено от мнозинството в залата

Оттеглете бюджета днес, той вече е неадекватен, призова в декларация от името на ПГ на БСП соцлидерката Корнелия Нинова. Тя посочи, че на 22 октомври парламентът е приел предложението на левицата и е задължил кабинета да приведе в действие Националния план за управление на пандемията.

Нинова констатира, че това не се е случило и обвини управляващите, че си играят на „доброто и лошото ченге“, „докато хора умират в линейки“.

„Днес сме 24 ноември. Правителството на Борисов не е актуализирало и не е привело в действие Националния план. Какво означава това? Това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява България, Народното събрание съществува проформа. Затова аргументирано твърдим, че той убива институциите, унищожава държавността и управлява авторитарно. Колеги от ГЕРБ, подкрепихте това предложение преди месец, направете си изводите сами“, коментира още Нинова.

Тя уточни, че въпреки тежката криза правителството отказва да създаде ред, предвидимост и сигурност за хората.

„Правителството продължава да действа на принципа проба-грешка и след това все някой друг е виновен. Играете си политически игрички на гърба на народа. Вчера министърът на здравеопазването обяви нови мерки под условие, ако бъдат одобрени от Министерски съвет. Сега ще чакате два дни реакциите на хората“, подозира Нинова.

По думите ѝ новите мерки за ограничаване на пандемията, които здравният министър проф. Костадин Ангелов е обявил вчера, по никакъв начин не са подкрепени с помощ за бизнеса и с грижа за хората. Соцлидерката попита какво да правят 200 000 самоосигуряващи се, малките и средни фирми, които могат само да фалират, както и майките, които ще гледат деца и ученици вкъщи.

„С тези аргументи искам да кажа, че бюджетът, който искате да гледаме днес вече е неадекватен на новата ситуация. Спрете с това безумие. Има алтернатива, има други решения, разумни, спокойни, държавнически и с грижа за хората. Предлагаме ви ги. Ако искате ги чуйте“, допълни още лидерът на БСП.

Според нея правителството трябва да актуализира Националния план за действие при епидемия, да оттеглят бюджета и ако бъдат приети здравните мерки, той да върви с икономически и социален план.

Със 71 гласа „за“, 86 – „против“ и 9 - „въздържали се“ предложението на Корнелия Нинова да отпадне разглеждането на републиканския бюджет днес бе отхвърлено от депутатите в зала.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

И ти, другарке, вземи да се оттеглиш вече! Не само защото отдавна изглеждаш неадекватна! Кажи само - може ли някой да се заслуша в коментариите ти около бюджета, след като си опразнила партийната каса и най-безсрамно чакаш да ти се размине?!
24.11.2020 14:01 / Отговор
кесо Абе, тия управляващи с отказа си лишиха ковид-отделението във ВМА от един "всеотдаен" доброволец в лицето на кака ви Курни дето се заричаше да иде да "помага", стига обаче да приемат нейния "бюджет". Те сега веке без "ценната помощ" от Курни ВМА направо загази.
24.11.2020 15:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети