Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Преди година Кирил Петков се подписа за АЕЦ „Белене“

Политика

Корнелия Нинова: Преди година Кирил Петков се подписа за АЕЦ „Белене“

Корнелия Нинова: Преди година Кирил Петков се подписа за АЕЦ Белене - Tribune.bg
Снимка:

„Изключително съм изненадана от това, колеги от ПП-ДБ и г-н Денков, че дотам се поклонихте пред ГЕРБ, че дори започнахте да използвате терминологията на Борисов“, заяви Нинова в Народното събрание.

„Вие чухте ли какво каза акад. Денков за „Белене“ – било гьол. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, академиците – да говорите с езика на Борисов?“, каза още соцлидерката.

Не, не е гьол, г-н Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: „Поддържане и развитие на атомните мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Това включва удължаване на срока на експлоатация на съществуващите мощности. 2. Необходимост от изграждане на нови ядрени мощности. Уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и да е на база на икономическа целесъобразност – най-ниска цена и време за изграждане“. Отдолу пише постигнато съгласие, стои моят подпис, подписът на Кирил Петков и на другите коалиционни партньори", посочи тя.

„Тук да пише, че зачертавате ядрените реактори и продавате ядрените реактори на Украйна? Какво промени тази програма само няма и година по-късно от онова правителство? Една е промяната – БСП не е в правителството и няма кой в това правителство да бъде коректив и да защитава националния интерес. Та само една година от Стратегия за развитие на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която предвижда, освен „Козлодуй“, и друга ядрена мощност, превърнахте тази стратегия в гьол“, обърна се още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети