Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалистите ще търсят сметка от управляващите за „всеки похарчен лев“

Политика

Социалистите ще търсят сметка от управляващите за „всеки похарчен лев“

Социалистите ще търсят сметка от управляващите за всеки похарчен лев - Tribune.bg
Снимка:

„Ние ще работим за честни и прозрачни избори“, декларира в началото на последната сесия на 44-ото Народно събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обвини управляващите, че за четиригодишното си управление развиват две паралелни държави – пред екрана на телевизора и в реалния живот.

„Реалната държава има 40 млрд. дълг и 380 000 нови безработни. Страната бе първа по смъртност. Ще запомним три картини по времето на това управление – чекмеджета с евро и кюлчета злато, свлачището на Рилския манастир, което се срути след ремонт и днешната картина на България потопена под вода“, посочи соцлидерката.

Тя изтъкна, че за оставащото време на този парламент левицата ще иска информация за всеки похарчен лев.

„Колко стотици милиони се изхарчиха и за кого. Ще искаме отчет на правителството в какво състояние оставя България. Пропиляхте 11 г., не можем да позволим да пропилеете и още 11 г. В следващите месеци се залага Национален план за устойчивост - повече от същото предлагат управляващите. Нашият план дава коренно различна перспектива“, уточни Нинова.

Тя очерта приоритетите на БСП в здравеопазването -  дигитализация и въвеждане на електронна здравна карта и здравно досие, болниците да не са търговски дружества, 9% ДДС за лекарствата, базова заплата за медиците. В сферата на образованието левицата предлага единна система, която да следи обучението и напредъка на всяко дете и единен учебник по предмет. За финансите левицата иска да се въведе подоходно облагане, както и отмяна на плоския данък.

„Можем да изградим модерна България. Смятам, че изборите ще сложат началото на това. Не просто една партия да смени друга. Ново начало за промяна на модела“, подчерта в заключение Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тя първо да даде отчет, как направи приватизацията и с колко се обогати?
14.01.2021 00:04 / Отговор
коментар Второ да каже от къде взе пари та да си направи 1-я милярд!
Прежадняла за ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ ПАРИ, ПАРИ, МНОГО ПАРИ, САМО ЕДРИ ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ............
14.01.2021 09:48

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати