Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Ангелов: За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве

Политика

Костадин Ангелов: За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве

Костадин Ангелов: За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве - Tribune.bg
Снимка:

За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве, коментира при обсъждането на бюджета за НЗОК депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Числата в бюджета на НЗОК са същите като миналата година, цифрите са еднакви. Вие много добре сте преписали нашия бюджет и сега се каните да правите реформи.“, отбеляза той.

Според Ангелов планът на премиерът с леглата в болниците е претърпял провал.

„Ще ви припомня за плана Петков, който имаше за цел да следи реанимационните легла, за да не остават хора извън лечебните заведения. Жена на 58г. е обикаляла с линейка и в 4 болници не е успяла да намери легло. Това е белег на вашия провал, на плана Петков, на вашия експертен потенциал в здравеопазването“, отбеляза проф. Ангелов.

Той попита как управляващите ще осигурят повече контрол и как ще има по-добро обслужване в малките населени места, което е записано в управленската им програма.

„Слепи и глухи сте за проблемите здравеопазването. Давате повече пари за доболнична помощ, а това ще се отрази ли в повече услуги за здравно-осигурените - няма програми. Не знам какво означава средно-срочен план, това е бюджет за второто тримесечие на 2022г., защото за първото приехте нашия бюджет от миналата година. Цялата ви програма няма да се спазва и няма да се случи. За нас това е бюджет на измамата и нашата група няма да го подкрепи“, коментира проф. Костадин Ангелов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети