Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов: Колкото по-скоро са предсрочните избори, толкова по-добре

Политика

Костадин Костадинов: Колкото по-скоро са предсрочните избори, толкова по-добре

Костадин Костадинов: Колкото по-скоро са предсрочните избори, толкова по-добре - Tribune.bg

 „Възраждане” ще върнат мандата, ако им бъде връчен от президента , обяви Костадинов

„Най-важната криза е кризата на доверие. Много е важно управлението на една съвременна европейска държава да се базира на нови идеи и на политически опит. Важно е политическите сили да имат коалиционна култура и да правят компромиси. Вашата партия е характерна с ярката позиция, която заемате по определени теми. Всички тенденции сочат, че има нужда политическа култура за работа във формат на коалиция”. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите си партия „Възраждане”.

„Нашето виждане, е  че основният вариант за излизане от кризата са предсрочни избори и колкото по-бързо станат, толкова по-добре”, заяви Костадин Костадинов.

По думите му страната ни няма повече време за губене.

„Единственият начин за връщането на доверието на българските граждани към политическата класа са новите избори. Ние считаме, че този парламент е напълно изчерпан. Не  можем да имаме разговори с която и да е партия. Най-доброто решение е да отивам на нови избори, които ще са и своеобразен  референдум”, допълни Костадинов.

„Парламентът не е битпазар, за да се купуват гласове. Нашата парламентарна група е стабилна. Този парламент с хора, които превърнаха купуването на депутати в една от запазените марки е безсмислен. Ние работим за самостоятелно управление на България, а ако нямаме пълно мнозинство, значи няма да управляваме. Единственият коалиционен партньор на „Възраждане” е българският народ, подчерта лидерът на "Възраждане".

Той  бе категоричен, че този парламент е морално фалиран и идейно импотентен.

Костадинов определи като измиване на ръце неявяването на ПП и БСП на консултации при президента.

„Оправданието, че имали работа е абсолютно неоправдателно. Това беше измиване на ръце. Те се опитаха да протакат нещата, за да реализират  някоя друга схема или да купят още някой депутат”, категоричен бе лидерът на „Възраждане”.

„Когато една журналистка караше такси –това беше много морално, но когато таксиметров шофьор е част от „Възраждане това е лошо. Какво искате да ни кажете, че има аристокрация и плебеи ли?” Така Костадинов коментира, че таксиметров шофьор влиза в НС след напускането на Гунчева.

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети