Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Паскалев: Трябва Конгрес и смяна на ръководството на БСП

Политика

Костадин Паскалев: Трябва Конгрес и смяна на ръководството на БСП

Костадин Паскалев: Трябва Конгрес и смяна на ръководството на БСП - Tribune.bg
Снимка:

"БСП има пред себе си една единствена възможност - незабавно провеждане на Конгрес, смяна на ръководството на партията и работа за силно ляво обединение", коментира пред БНР Костадин Паскалев. По думите му непрекъснатата загуба на електорат е заради ръководството на партията. 

"БСП продължава своето свободно падане в политическото пространство", предупреди Паскалев. Той пресметна, че гласувалите за социалистическата партия са около 180 хиляди души, което ще е ново намаление с около 25% от предходните избори.

Според Паскалев има огромно огорчение и разочарование у българските граждани от това, което се случи при управлението на коалицията ПП, БСП, ДБ и ИТН.

"Бяха прекрачени всички червени линии, които ръководството на БСП си беше очертало. Остана само една - Истанбулската конвенция - остава и нея да я прескочим и всичко ще е наред", отбеляза политикът. Той е категоричен, че качеството на живот не се е подобрило, за да представи пред своите избиратели управлението на кабинета "Петков".

"Пълното безумие на това управление е, че реанимира ГЕРБ. До голяма степен се възстанови и ДПС със своето влияние. Със своето не особено разумно поведение ръководството на БСП непрекъснато ограничаваше доверието от обществото към партията. БСП не се опита да направи едно ляво обединение, което да представи лявата алтернатива за развитието на държавата. Това е огромният проблем", смята Паскалев. Той подчерта, че "на терена на една политическа партия могат да играят играчи, само ако тази партия позволи със своето безсилие".

"БСП направи това. БСП се опита да играе на терена на ВМРО в един момент. Станахме едва ли не консервативно-патриотична организация", изтъкна политикът. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати