Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Хващам се на бас, че ако се създаде ново правителство тип „Франкенщайн“, Гунчева няма да си подаде оставката

Политика

Костадинов: Хващам се на бас, че ако се създаде ново правителство тип „Франкенщайн“, Гунчева няма да си подаде оставката

Костадинов: Хващам се на бас, че ако се създаде ново правителство тип Франкенщайн, Гунчева няма да си подаде оставката - Tribune.bg
Снимка:

Парадоксът е, че най-големият критик на това правителство не дойде да гласува за вота на недоверие, коментира той

„Сутринта се събудих с шокиращата новина, че Гунчева напуска, която до снощи мислехме, че е в много тежко физическо положение, тя самата ни изпрати снимки, копие от болничния си, от 30 май знаете, че е в болнични. Всъщност това беше нейното официално извинение и обяснение да не дойде на вота на недоверие. Ние до вчера буквално се притеснявахме да не остане инвалид, защото това ни беше написала във вътрешния чат, че докторът и е забранил въобще да става, камо ли да излиза от вкъщи. Каза „ако дойда, рискувам да стана инвалид“. Разбира се, ние не сме хора, които ще рискуваме здравето на наш народен представител заради гласуване, пък било то и толкова важно като вот на недоверие. Затова го приехме на доверие. Аз винаги се доверявам на хората, с които работя. Заради това не сме го подлагали на съмнение“. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира напускането на депутатката си Елена Гунчева, която обяви за решението си в своя профил във Фейсбук късно снощи.

Той обаче разкри и какви подозрения има във връзка с тази стъпка на Гунчева, като изтъкна, че тя е пуснала поста си часове след дебатите във външна комисия за Северна Македония.

„На мен друго ми прави впечатление обаче, някак си рязкото съвпадение първо с вота на недоверие, хайде да кажем там оказа се, че е тежко болна, което очевидно не и пречи да пише в 12 часа посред нощ, но и точно след като са минали дебатите в Комисията по външна политика по темата за вдигането на ветото над Република Северна Македония. Тя в момента не е тук и не присъства в залата. Ще има един глас реално в подкрепа на правителството и неговата политика, и между другото в подкрепа на ГЕРБ и ДПС, които днес оформиха една прекрасна евроатлантическа коалиция заедно с „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“. Така че какъв точно е нейният стимул или какви са причините тя да напусне, мисля, че тя може да отговори по-добре, посочи той.

На въпрос кой ще влезе в парламента на мястото на Елена Гунчева, Костадинов отговори така:

„Никой няма да влезе в парламента, защото Гунчева няма да подаде оставка. Ако е толкова принципна, защо не го направи още днес“.

„Нека да си зададем въпроса какво ще се случи, ако по една случайност третият мандат се осъществи и се създаде ново правителство тип „Франкенщайн“, мога от сега да хвана бас с всеки един от вас, че тя няма да си подаде оставката и мисля, че всички вие го знаете, много по-добре от мен“, засмя се Костадинов.

По думите му парадоксът е, че най-големият критик на това правителство „не дойде да гласува за вота на недоверие“.

„Не е имало координация между ГЕРБ и „Възраждане“ по време на гласуванията“, отговори и на друго обвинение на Гунчева Костадинов.

„Възраждане има своя програма и платформа, която спазва от години, още от преди да се познаваме с г-жа Гунчева. Имаме наши виждания и не сме отстъпвали от тях. Ако е имало случаи, в които ГЕРБ са гласували като нас, ние какво трябва да направим в тази ситуация – да гласуваме наобратно?“, попита Костадинов. И допълни: „Това е инфантилно и несъстоятелно обвинение, единствено и само в контекста на пропагандната машина на „Продължаваме промяната“.

Той отрече и твърденията на Гунчева за това, че председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е чест гост в стаята на „Възраждане“ в парламента.

„Нас винаги са ни предавали и ще продължават да ни предават. Колкото по-голяма е една организация, толкова по-голям е рискът от нея да отпаднат хора, които търсят своя собствена волеизява“, коментира още лидерът на „Възраждане“ поведението на една от своите най-активни депутатки.

Според него решението на Гунчева обаче е отвличане на вниманието. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети