Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов и „Възраждане“ с ултиматум към ДАНС за руската църква (СНИМКИ)

Политика

Костадинов и „Възраждане“ с ултиматум към ДАНС за руската църква (СНИМКИ)

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и негови привърженици се събраха пред руската църква „Свети Николай Чудотворец“. Те дадоха ултиматум от 24 часа на ДАНС да върнат свещениците.

Събралите се блокираха движението по „Цар Освободител“. 

„Това, което се случва с Руската православна църква, ще се случи и с Българската православна църква. Това не трябва да го допускаме. ДАНС, които са подразделение на ЦРУ, изгониха руски духовници“, заяви иподякон Атанас Стефанов. Той направи кратък курс по църковна история, припомняйки, че Руската православна църква е създадена от българи – първия митрополит на Киев е Киприян.

„Дали сме им вяра, дали сме им писменост. Вовеки веков ще бъдем заедно“, каза Стефанов.

Той също така обвини управляващите, че правят всичко възможно „да ни вкарат във война“ и призова за съпротива. „Не само да ходим на протести, но и да им се възпротивим. Има православие, има България. Няма православие, няма България. Няма да търпим“, уточни Стефанов.

„Даваме ултиматум на поделението на ЦРУ в България, което се казва ДАНС, да върнат руските свещеници. Руски и български свещеници ръка за ръка ще отворим този православен храм. Този храм, който е заключен от ЦРУ… Ако до 24 часа не изпълнят ултиматума тези американски служби, защото те не са български, ние българите ще се заемем с тази работа и заедно ще отворим храма“, твърди Стефанов.

Той призова да бъде премахнато и скелето, поставено пред паметника на Съветската армия.

На 21 септември ДАНС експулсира руснак и двама беларуси. Със заповед на председателя на агенцията са наложени принудителни административни мерки „експулсиране", „отнемане правото на пребиваване" и „забрана за влизане в Република България" за период от 5 (пет) години на следните чужди граждани. Мерките са наложени във връзка с извършвана от тях дейност, насочена срещу националната сигурност и интереси на Република България.

Придобити са данни за действия на посочените лица, свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в Република България в полза на руските геополитически интереси.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети