Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Наблюдаваме разпада на държавността

Политика

Костадинов: Наблюдаваме разпада на държавността

Костадинов: Наблюдаваме разпада на държавността - Tribune.bg
Снимка:

От „Възраждане“ считаме, че единственият изход от така създалата се ситуация е оставка на това правителство и нови избори, казва лидерът на „Възраждане“

В момента в България наблюдаваме разпад на държавността. Пред очите ни българската държава фалира морално, идейно, административно и управленски. Това заявява в своя позиция лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във връзка със спрените доставки на газ за България от страна на Русия.

Ето какво гласи цялата позиция:

Още на 24 февруари ние от „Възраждане“ предупредихме, че въвличането на страната ни в блока от санкции срещу Русия ще доведе рано или късно до икономически последици за България. Днес България понесе най-сериозния икономически удар от началото на войната между Русия и Украйна, свързан със спирането на доставките на газ от Русия, вследствие на отказа на нашата държава да заплаща газа в рубли, както беше поискано от руската страна.

Оправданието, че това не отговаря на договора, не е целесъобразно и реакцията на Русия не бива да ни учудва, защото действията на българското правителство спрямо Русия от самото начало на войната са в пълен унисон с действията на всички останали държави-членки на Европейския съюз и НАТО, които можем да окачествим като неприятелски.

България затвори въздушното и морското си пространство, подкрепи пакет от икономически санкции, с които се направи опит икономиката на Русия да бъде „задушена“, извършва  доставки на оръжия за Украйна и т.н.

Въпросът, който ние от „Възраждане“ зададохме на 24 февруари, на който все още няма отговор, е: Кой ще плати последиците и щетите, нанесени на българската икономика и българските предприемачи, и кой ще понесе отговорността  за безумното, некомпетентно и антибългарско управление?

В момента в България наблюдаваме разпад на държавността. Пред очите ни българската държава фалира морално, идейно, административно и  управленски. Тя не е наша, българите вече не я усещаме като инструмент в нашите ръце, ние я усещаме като инструмент за потисничество. Тази държава ще  бъде разрушена, но  ние българите трябва да се постараем да я изградим отново, да я преосновем. Да създадем България такава, каквато са я виждали нашите предшественици - свободна, независима, обединена и благоденстваща държава на българската нация

Ето защо от „Възраждане“ считаме, че единственият изход от така създалата се ситуация е оставка на това правителство и нови избори, на които българският народ да отиде като на референдум,  и да определи дали иска България да бъде свободна и независима или иска да продължи страната ни да бъде американска колония, управлявана пряко от американския посланик чрез своята агентура и пета колона в лицето на всички останали парламентарни партии, освен Възраждане.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети