Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов обвини БНБ, че прикрива негативните последици от въвеждането на еврото

Политика

Костадинов обвини БНБ, че прикрива негативните последици от въвеждането на еврото

Костадинов обвини БНБ, че прикрива негативните последици от въвеждането на еврото - Tribune.bg
Снимка:
Възраждане

„Излезе интересна новина от БНБ и тя е, че нямало доклад, в който се твърди, че страната ни не е готова за въвеждане на еврото. Явно истината е много плашеща и те започват да се отричат от собствените си думи. Ръководството на БНБ лъже. Преди малко Пеканов каза, че вариантът, който е изпратен до нас  не е цензуриран. Ако не е , кой ще цензурира варианта, който ще ни бъде показан като финален”. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов пред журналисти в Народното събрание.

„Той бе категоричен, че цялото държавно ръководство лъже. „Възраждане” няма да допусне въвеждането на еврото в България”, заяви още той.  Според него това ще  е унищожително за България.  

Припомняме, че днес Българската народна банка отрече да е изготвян доклад, в който се твърди, че страната ни не е готова за присъединяване към еврозоната през 2024 година.

"Възраждане" ще поиска от президента Румен Радев да свика референдум за запазването на лева. Това искане от партията ще отправят, когато бъдат поканени на консултации на "Дондуков 2", обяви лидерът Костадин Костадинов.

Той обясни, че има три варианта за провеждането на референдум. “След като нямахме успех с разговорите с народните представители и не получихме нужните 48 подписа от тях, вторият начин е президентът да свика референдум и като отидем на консултационен разговор в президентството ще повдигнем този въпрос", обясни лидерът на "Възраждане".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети