Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Правителство ще има - това е желанието на американското посолство

Политика

Костадинов: Правителство ще има - това е желанието на американското посолство

Снимка:

По думите му Асен Василев е заложил тегленето на нов дълг от половин милиард

„Аз смятам, че правителство ще има, защото такова е желанието на американското посолство, което управлява политическите процеси у нас. Кабинетът ще бъде изключително слаб. Външната намеса в страната ни е много голяма. Самият Радев дори преди няколко седмици сам си призна, че това е така - като заяви, че зеления сертификат се изисква от Брюксел.“, това заяви за  Нова лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Ние многократно сме заявявали, че не гледаме на партиите като имена, а като програми и платформи. В тях няма разлики по отношение на политиките. Никой не коментира демографския проблем. Здравната и образователната криза също са еднакво застъпени при тях”, обясни Костадинов. „Нашите избиратели искат нормален и спокоен живот. Всички ние страдаме еднакво от наложените ограничения“, добави още той.

„Целта на „Възраждане” е да управлява България самостоятелно. Нашата подкрепа ще продължава да расте, докато не станем първа политическа сила".

Костадинов заяви, че е изненадан от искането за теглене на нов заем от половин милиард лева от второто служебно правителство на Румен Радев. Той допълни, че е категорично против, а това е заложено от предишния финансов министър - Асен Василев.

Лидерът на „Възраждане” се обяви и против въвеждането на еврото.

Костадинов отчете, че по време на предизборната кампания не е имало дебати, а относно балотажа за избор на президент следващата неделя и това партията му кой ще подкрепи той заяви, че: „непоискана подкрепа не се дава“, но е готов да седне на маста, ако така бъде поискана при условие:

„Условието за подкрепа на президентските избори ще е отпадане на принудителната ваксинацията и на зеления сертификат в България. Трябва да се върне нормалния живот в страната ни.“, обясни Костадинов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема