Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Солидарност, че някаква заблудена ракета е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме

Политика

Костадинов: Солидарност, че някаква заблудена ракета е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме

Костадинов: Солидарност, че някаква заблудена ракета е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме - Tribune.bg
Снимка:

Когато къщата в Горна баня беше бомбардирана, не солидарност, извинение не получихме тогава, посочи лидерът на „Възраждане“

„Случва се, когато има такива военни конфликти. Случи се и в България преди повече от 10 години, когато беше войната в Югославия. Така че не е нещо, което е изненадващо. Остава само да се разбере дали е изстреляна от руските или украинските въоръжени сили. До момента, в който военните действия не се приближат до Дунавската делта и руснаците не започнат активни действия за овладяване на все още остатъчното украинско Черноморие, такива рискове няма да има, но след това е твърде вероятно да има такива рискове и за нас, макар че те ще бъдат минимални, защото все пак дори и да стигнат района на делтата, оттам до българската граница има още 180 километра, т.е по-голям е рискът за Румъния“. Това коментира лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос дали има рискове за България, след като вчера две ракети паднаха на територията на Полша, близо до границата с Украйна.

Попитан дали България трябва да изрази солидарност с Полша, Костадинов заяви: „Солидарност за какво – с 99% вероятност става въпрос за заблудена ракета, независимо дали е руска или украинска. Остава 1% вероятност украинците или руснаците да са изстреляли ракета, за да бомбардират полския трактор. Мисля, че това е по-скоро невероятно, отколкото възможно. Солидарност за това, че някаква заблудена, без значение дали руска или украинска ракета, е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме. Както и на нас не ни беше изразена солидарност, когато къщата в Горна баня беше бомбардирана. Не солидарност, извинение не получихме тогава“.

По-рано днес от ГЕРБ и ДПС изявиха позиции на солидарност, но и двете формации бяха пестеливи и заявиха, че първо трябва да се установи от къде е дошла ракетата - от Русия или Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати