Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов за доказателствата за корупция на Ханке: Не съм запознат със съдържанието

Политика

Костов за доказателствата за корупция на Ханке: Не съм запознат със съдържанието

Костов за доказателствата за корупция на Ханке: Не съм запознат със съдържанието - Tribune.bg
Снимка:

Иван Костов беше категоричен, че никой не му е показвал куфарчето с доказателства, за които в неделя заговори проф. Стив Ханке. Професорът съобщи пред БТВ, че е разполагал с доказателства срещу Костов за корупция, но ги е дал на Петър Стоянов преди 20 години.

Бившият премиер обаче е категоричен, че не е запознат със съдържанието на материалите, за които Ханке говори. И не знае дали има връзка с коментара на президента Стоянов за смените на министри през 2000-а година.

Репликата "Иване, кажи си" - може ли да става дума за това нещо?

Трябва да го питате него, той винаги е бил притеснен от загубата на доверие към управлението в следствие на приватизационния процес, посочи Иван Костов.

По ваше време укривани ли са сигнали за корупция?

Не са укривани сигнали, а са отивали където трябва да отиват.

Костов добави, че въпреки всички документи, предадени на прокуратурата, няма нито една осъдителна присъда.

Ето какво разказа самият Ханке“

„Един ден се видяхме (със Стоянов). Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че „Трябва да се справим с корупцията“, а той ми отвърна: „Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“. Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“, твърди Ханке.


Коментари (1)

Нанчо Димитров изведнъЖ
20.02.2020 03:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема