Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой е предложеният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Политика

Кой е предложеният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Кой е предложеният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов? - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г.

През 2004 г. придобива магистърска степен по медицина, Медицински университет – София, а през 2006 г. по обществено здраве и здравен мениджмънт. Има и магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство – София.

Специалистът по коремна хирургия започва професионалния си път като лекар от спешното отделение на Центъра за спешна медицинска помощ – София област.

От юни 2006 г. до март 2013 г. ръководи хирургичен екип на УМБАЛ „Александровска“. Впоследствие е главен административен лекар, а към момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

Преподава на студенти в Медицинския университет.

Награждаван е многократно. През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател“ на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов“ за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия. Член е на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Проф. Ангелов е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 2017 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по „Хирургия“ към Министерство на здравеопазването.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Този лизач на Пеевски, първото нещо което ще направи, е да забрани протестите, и се почва с фалшифициране и нова стъкмистика на заразените.
23.07.2020 13:08 / Отговор
балтов чарк и това недоразумение е коремен хирург, ха-ха...
29.07.2020 22:38 / Отговор
Пеевски Много пари съм му дарил на Ангел
24.07.2021 16:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати