Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Основната ни цел е да задържим младите хора в България

Политика

Кралев: Основната ни цел е да задържим младите хора в България

Кралев: Основната ни цел е да задържим младите хора в България - Tribune.bg
Снимка:

Развивайки потенциала си тук, те ще развият и държавата

Една от мисиите ни като държавници, на всички министри, е да запазим младите хора в България. Да ги накараме да останат тук и да виждат страната, в която да реализират мечтите си и да развият потенциала си. Развивайки потенциала си тук, те ще развият и държавата.  Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред БНР – Варна минути преди да започне регионалната конференция на тема: „Развий потенциала си в България”.

"Това е една много интересна дискусия, организирана от младежите от ГЕРБ, но няма да обхваща само партийната организация,  поканени са различни  неправителствени организации от Варна и  целия регион. Събеседниците са евродепутатите Емил Радев, Андрей Новаков, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на Варна. Ще има няколко панела, в които да изложим позициите си. Моята тема е „Реализация на младите хора в България“. Ще направим анализ на това какво вълнува младите хора, кои са пречките, които виждат пред тях, какво прави държавата, за да спомогне за това младите хора да остават в България", обясни министърът.

Той подчерта, че и настоящето правителство на премиера Борисов, и предишните, работят много усилено за това да задържат младите хора в страната. 

"Какво искат младите хора? Те искат по-висок стандарт. По-висок стандарт в образованието, на работното място, по-висок стандарт на живот. Образованието означава реформа в сектора, така че да има адекватно предлагане на типа професии и търсенето на пазара. Мисля, че образованието ни е добро, но куца в частта връзка образование – бизнес. Част от причината да няма големи инвестиции е липсата на кадри със средно специално образование. Имаме много специалисти с висше образование, трябват ни и в средния сектор. Другият стандарт е инфраструктура - пътища, спортна инфраструктура, транспортна инфраструктура. Върху всички тези неща се работи упорито. Има много неща, които да се свършат, винаги има какво да се желае, но полагаме усилия в тази посока", коментира Кралев.

"Мисля, че ще е интересно да споделим нашите виждания с младите хора и да видим тяхното усещане за нещата", каза още той.

Инициативата „Тренировъчен урок“ се реализира много добре във Варна и целта на министър Кралев е тя да се развие в цялата страна и да влезе изцяло в образователната система.

„Благодаря на общината и дирекция „Спорт“, защото това е една от моите мисии – да върнем авторитета на предмета физическо образование и авторитета на учителя по физическо възпитание, защото бяха много пренебрегвани в учебната програма. С промени в Закона за училищното и предучилищното образование, в третия час по физическо вече може да преподава треньор. А от 1 до 4 клас часовете се водят от учител по физическо. Това ще подобри качеството на образованието“, заяви Кралев.

Така треньорите, които влизат в часовете да преподават, създават интерес към дадения спорт, а и същевременно могат да открият и млади таланти.

В момента се подготвя кандидатурата на България заедно с Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. Анализира се ситуацията, по кой път е икономически най-изгодно да се изпълнят изискванията на ФИФА и УЕФА. Министърът посочи, че още е рано да се каже кои градове ще бъдат евентуални кандидати за домакинствата.  

„Варна е един от градовете, които са част от първоначалния план за проверка какви евентуално ресурси ще са необходими. Тук има летище,  хотелската база е добра. Предстои да се завърши и магистрала „Хемус“. Трябва обаче да се проучи дали може да се увеличи капацитетът на стадион „Варна“ „, обясни министърът.

Той обаче подчерта, че има да се извърви още дълъг път и не иска да спекулира с това кои градове ще бъдат включени в проекта, тъй като има много емоция и желаещи.

„Оптимист съм, че ще се справим. Най-важно е да се направи инфраструктурата, а с нея можем да кандидатстваме за домакинства на различни европейски и световни първенства. Сигурен съм, че в края на тази кампания ще имаме поне 4 отлични стадиона“, каза Кралев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети