Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Пораженията, нанесени от Радостин Василев върху българския спорт, са огромни

Политика

Кралев: Пораженията, нанесени от Радостин Василев върху българския спорт, са огромни

Кралев: Пораженията, нанесени от Радостин Василев върху българския спорт, са огромни - Tribune.bg

„Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата, извършвал е незаконни и неморални действия! Пораженията, нанесени от гражданина Радостин Василев върху българския спорт, са огромни. Постепенно обаче нормалността започва да се завръща и на неговите безобразия започва да се слага край“.

Това написа в профила си във Фейсбук бившият спортен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ Красен Кралев. Той коментира новината, че институциите ще се занимават с нередности в ММС, извършени по времето на Четворната коалиция.

Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата, извършвал е незаконни и неморални действия

Радостин Василев дал половин милион от ММС на продавачка в бутик за предизборни концерти?

„Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата“, обяви в сряда по БНТ Лечева. Тя даде за пример с договор за скъпия софтуер на Националната спортна база и договора за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

„Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Националната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта“, заяви тя.

Лечева уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети