Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Радостин Василев няма проблем с мен, а с българския спорт

Политика

Красен Кралев: Радостин Василев няма проблем с мен, а с българския спорт

Красен Кралев: Радостин Василев няма проблем с мен, а с българския спорт - Tribune.bg

Той е провален министър, ненавиждан от целия сектор

„Радостин Василев няма проблем с мен, а с целия български спорт.  Той е един провален министър, ненавиждан от целия сектор“. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш  спортен министър Красен Кралев по БТВ. По думите му, Радостин Василев няма капацитета да изгради собствения си авторитет по друг начин, затова се опитва да руши чужди авторитети чрез хули и клевети.

Кралев заяви, че от една година настоящият и служебният министър ровят по кашоните в ММС и говорят глупости без нито едно доказателство. „Не смятам да слизам на нивото на един човек, който се изживява на разследващ журналист, полицай, прокурор и съдия едновременно. Този човек се занимава с всичко друго, но не и  с това, за което е назначен“, коментира Красен Кралев.

Той подчерта, че  депутатският имунитет може да бъде поискан по съответния законов ред, само ако има данни за престъпление. Каквито данни няма. Според Кралев Радостин Василев прикрива собственото си безсилие чрез замеряне с клевети.  „Прави го, за да не го питат какво се случва в Министерството – защо няма пари за клубовете и федерациите, а се пускат реклами за над 2 милиона в метрото. За сравнение – телевизия като БТВ сключва подобни по обем годишни договори“, обясни Кралев.

„Ясно е, че сегашните управляващи не могат да ни простят всичко направено в сектор “Спорт”- 500 млн. лева инвестираха трите кабинета “Борисов” в спортна инфраструктура в цялата страна“, посочи бившият спортен министър.

„Като министър съм работил само и единствено в полза на българския спорт – за мен наградата са спечелените медали. Те са факт, благодарение на системна работа през последните години между спортистите, федерациите и ММС“, обясни Кралев.

Като причина за провала на мащабната инвестиция във физкултурни салони, която кабинетът „Борисов 3“ стартира, Кралев посочи умишленото забавяне от страна на служебния спортен министър Андрей Кузманов: “Служебният министър на спорта трябваше веднага да пусне поръчка за строителен надзор, защото без такъв договор няма как да се извършат строежите. Това не беше направено и лично аз смятам, че Андрей Кузманов умишлено спря проектите. Вместо да си свърши работата той започна да спекулира с тази тема, да твърди, че парите са загубени и ги няма. Не! Там са парите, преведени са на фирмите, които чакат да започнат строителство, но не могат без да има одобрен строителен надзор.“

Процедурата не беше подновена и от самият Радостин Василев – в резултат в момента се водят дела с част от фирмите, други върнаха отпуснатите пари. „България е правова държава, ние спазихме всички процедури - оттам нататък някой не си е свършил работата. Парите не се губят, те са налични. В момента има търговски спор между ММС и фирмите-изпълнители“, обясни народният представител.

Красен Кралев беше категоричен, че няма как да коментира по същество празните приказки на Радостин Василев, който вече излъга, публикувайки манипулативни кадри от странични помещения в „Зимния дворец“.

По думите на Кралев казусът със стадион „Септември“ е свързан с областната управа. Ако има ползватели, то техните взаимоотношения би трябвало да са уредени с областната управа:

„Въпросните имоти бяха собственост на Областна управа-София. При нас постъпи писмо с инвестиционно намерение за изграждане на нов стадион за 8000 души и друга спортна инфраструктура от ФК “Септември”. През 2019 извършихме проучване и  започнахме първите стъпки по придобиване собствеността на терените.

През лятото на 2019 г. С решение на МС собствеността на два парцела, разделени от ЖП линия, бе прехвърлена от Областна управа към ММС. Като няма данни да сме влезли реално във владение на тези имоти.

След това работихме по прехвърляне на парцела с  линията от НКЖИ към ММС и в края на 2020 успяхме. Оказа се, че  тези парцели предоставят крайно ограничени градоустройствени параметри на застрояването и не може да се построи стадион.

В началото на 2021 почнахме разговори и процедура за прехвърлянето на два съседни парцела собственост на столична община. Гласуването в СОС пропадна.

През май мандатът ми свърши и нямам информация как са продължили нещата с този проект.

Ако е вярно, че ММС е влязло във владение преди 10 дни, както твърди Василев, ние няма как да носим отговорност за нещо, което не ни е предоставено”, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати