Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Шансът за втория мандат е нулев, ПП са в много тежка изолация

Политика

Красен Кралев: Шансът за втория мандат е нулев, ПП са в много тежка изолация

Красен Кралев: Шансът за втория мандат е нулев, ПП са в много тежка изолация - Tribune.bg

Ще положим максимум усилия третият мандат да бъде реализиран, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС

„Има още път да се извърви преди да отидем към предсрочни избори. Това което се случи вчера и днес показа, че вторият мандат трудно би се случил и шансът му е нулев. „Продължаваме промяната“ направиха опит да влязат в разговори с останалите партии в парламента. Той беше неуспешен – видя се, че ПП са в много тежка изолация и са подкрепени единствено от ДБ“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев пред „Нова нюз“.

Той припомни реакцията на БСП и „Българския възход“ към декларацията за управление, на която настояват от „промяната“.

ПП обявиха, че имат 109 гласа за кабинет, БСП и Български възход изглежда не са съгласни (ОБОБЩЕНИЕ)

„Ние от ден първи повтаряме, че предлагаме да се обединим около национални приоритети, които да са в основата на редовен кабинет. Сега ни се предлага същото, но обърнато и програмата на друга партия да стане национален приоритет, което, естествено, няма как да се случи“, обясни ситуацията Кралев.

Бившият министър на младежта и спорта подчерта, че наличието на общи приоритети например в сфери като образование и здравеопазване, някак как да значи, че ГЕРБ ще гласува „за“ правителство на ПП. Според него още вчера е станало, ясно, че вторият мандат е с предизвестен край.

Кралев смята, че начинът, по който се предлага оформянето на коалиция от страна на ПП, е несериозен. Той даде пример с първия мандат, когато имаше равноотдалечени партийно фигури в проекто-кабинета.

По повод третия мандат, Кралев заяви, че ГЕРБ ясно осъзнава каква задача е дал народът на политиците.

„Той каза – седнете и се разберете, никой не може да управлява сам. Ще положим максимум усилия за третия мандат. Ако бъде даден на ДБ е ясно, че ще има много ясно преимущество в тази посока. Те са най-близките до нас идеологически и политически. Ние имаме много общи приоритети с тях, отворени сме и на разговори за съдебната реформа“, каза депутатът.

Той обаче подчерта, че когато се говори за съдебна реформа  не може да става дума за персонални назначения и смени.

„Говорим за сериозна съдебна реформа и прокуратурата е една много малка част от съдебната система. Не е сериозно да се говори за това кой да е главен прокурор или шеф на КПКОНПИ. Трябва цялостен анализ и реформи“, допълни още Кралев.

Според неговата оценка шансове да опитат да направят правителство имат и „Демократична България, и „Български възход“. Личните му предпочитания обаче са за ДБ.

„С ДБ сме от едно политическо семейство в Европа, идеологически и политически стоим най-близо до тях“, заяви Кралев и уточни, че на всички е ясно, че мандат без подкрепата на ГЕРБ няма как да се случи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети