Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев за бюджета на спорта: Още от същото

Политика

Красен Кралев за бюджета на спорта: Още от същото

Красен Кралев за бюджета на спорта: Още от същото - Tribune.bg

Нашата оценка за това увеличение на парите за спорт в момента е „още от същото“, в смисъл в същите направления, в които ние работихме, коментира бившият министър на младежта и спорта, а сега депутат от ГЕРБ Красен Кралев.

„Министерството на младежта и спорта повиши парите за спорт миналата година с 19%, като основните пера, по които имаше увеличение бяха капиталовите разходи и спорт за високи постижения“, припомни Кралев. Той призна, че и сега се предвижда увеличение, но не и за масов спорт.

„Миналата година отправихте критика към мен, когато защитавах бюджета тук, че няма средства за масов спорт, за спорт за всички, а сега също не виждаме такова увеличение в този бюджет и смятам, че при положение, че бяха отделени толкова много средства за увеличение на бюджета, можеха да се увеличат и парите за спорта за всички“, коментира Красен Кралев.

Неговият колега от ГЕРБ Жечо Станков го подкрепи като напомни, че Бургас очаква средства за ново спортно училище, а Царево – за довършване на новата спортна зала.

„Да дадем възможност на град Бургас да продължи да кове спортни кадри в региона. Другият проект е започнатата спортна зала в Царево, която ще даде възможност на отбора по волейбол да тренира на собствен терен“, посочи Жечо Станков.

В отговор Иван Ченчев от БСП коментира, че вече са предприети действия за спортното училище в Бургас.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети