Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов: България няма да подкрепи Пакта за миграция

Политика

Красимир Каракачанов: България няма да подкрепи Пакта за миграция

Красимир Каракачанов: България няма да подкрепи Пакта за миграция - Tribune.bg
Снимка:

За бежанците от война има Конвенция за бежанците на ООН

Страната ни няма да подкрепи Глобалния пакт за миграция. Това заяви категорично пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни, че на коалиционен съвет миналата седмица е взето решение, че България няма да подкрепи Пакта за миграцията.

Според силовия вицепремиер в Глобалния пакт за миграция има няколко спорни моменти.

„Истината е, че ако искаме да се грижим за бежанци от война, имаме си Конвенция за бежанците на ООН. Този Глобален пакт за миграцията на мен ми намирисва на документ, който ще подготви глобалното преселение на народите. Той има доста обезпокоителни текстове“, посочи Каракачанов.

Той уточни, че според Пакта за миграция страната, в която се озоват тези кандидат-мигранти, е длъжна да им издаде лични документи.

„Ако в България дойдат 100 000 афганистанци, пакистанци, без значение какви и нямат документи, ние трябва да им дадем български лични документи. И ако не ги приемат в някои западно-европейски проспериращи държави, тези хора си остават при нас. Отделно осигуряване здравно, социално, образование ще легне върху бюджета на приемащата страна“, коментира лидерът на ВМРО.

Той припомни категоричната си позиция, че ако от развитите западно-европейски държави имат желание да преселват хора в собствените си държави, могат да организират въздушен транспорт и да ги пренасят от Афганистан директно в Германия.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че не е хуманно тези хора да минават пеша и да бъдат мародерствани в Иран, Турция и през цяла Европа, ако са желани от конкретна страна в ЕС. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети