Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов: На границата не с ръце в джобовете, а с оръжие

Политика

Красимир Каракачанов: На границата не с ръце в джобовете, а с оръжие

Красимир Каракачанов: На границата не с ръце в джобовете, а с оръжие - Tribune.bg
Снимка:

„Снощи на границата при с. Голям Дервент станахме свидетели на поредния случай, при който загива граничен полицай най-вероятно от опитващи се да преминат границата нелегални #мигранти. Този път обаче вместо автобус, с който газят полицаите, нарушителите на българската граница използват огнестрелно оръжие.

Крайно време е да кажем истината на цялото общество такава, каквато е:

Всичко това се случва, защото управляващите през последната година и половина не вземат твърди и категорични мерки по охрана на българската #граница. На българските гранични полицаи и военни, които мръзнат по границата, им е заповядано да бъдат мили и любезни с нарушителите и да не упражняват сила.

Както е добре известно каналджийската мафия в целия свят е много добре организирана и много добре информирана. И когато виждат, че в #България няма политици с гръбнак, които са готови да поемат отговорност и да защитят неприкосновеността на българската граница, а са заети със сеене на омраза в обществото, то каналджиите стават нагли”. Това написа във Фейкбук профила си бившият военен министър Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че сега вместо да търсят всевъзможни причини и обяснения какво се е случило снощи, българските политици трябва да излязат и да заявят пред обществото едната от двете възможни политики.

„Първата - България няма да се съпротивлява на нелегалните имигранти и ще ги остави да правят каквото си искат на българска територия – както се случва в момента. Другата възможна политика, на която аз съм привърженик, е българската граница да бъде охранявана строго, всеки опит за нейното нелегално преминаване да се разглежда като престъпление и срещу престъпниците да бъде използвана сила, включително и силата на оръжието.

Когато бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната, на границата бях изпратил специалните сили, на които бях издал заповед да не се допуска преминаването на българска територия и всеки, който е успял да премине - да бъде връщан обратно. Могат да се направят справки и да се види, че там, където бяха разположени по границата специалните сили, няма инциденти и нелегални преминавания.

Ако искаме да не загиват повече български полицаи, управляващите трябва да си поемат отговорността и да издадат подобна заповед. Границата е неприкосновена, тя не може да бъде нарушавана и всеки опит за нейното незаконно преминаване трябва да бъде спиран със сила, включително с използване на #оръжие.

На българската граница трябва да бъдат изпратени отново специалните сили, които за разлика от 2017-2018 година вече са напълно окомплектовани и разполагат с подходяща техника - 98 бронирани машини 4х4 с необходимото оборудване и въоръжение - проект, който беше осъществен през последните две години от моя мандат.

Всичко останало са празни приказки и ще ни костват нови жертви и трайно настаняване на наша територия на огромен брой пришълци от целия свят”, пише още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети