Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев: Има опасност от газова криза в България през есента и зимата

Политика

Красимир Вълчев: Има опасност от газова криза в България през есента и зимата

Красимир Вълчев: Има опасност от газова криза в България през есента и зимата - Tribune.bg
Снимка:

„Има реална възможност през есента и зимата в България да има газова криза“, това коментира на брифинг на ГЕРБ Стара Загора депутатът Красимир Вълчев, съобщава БТА.

„Неразумно е, когато нямаш алтернатива за доставка на газ, да предприемеш крайни действия“, заяви Вълчев по отношение на прекратения договор с „Газпром“ за доставка на синьо гориво.

По думите му България трябва да предприеме действия за постигане на енергийна независимост, но това изисква време и е невъзможно да се случи в рамките на два -три месеца.

Народният представител допълни, че терминалите за доставка на втечнен газ от САЩ са резервирани за износ, а в Европа те са резервирани за внос.

„Много малко вероятно е хранилището в Чирен да бъде запълнено до толкова, че да имаме достатъчно резерви за зимния сезон“, обясни още Вълчев.

Депутатът коментира и гласуваната, и приета на второ четене преди дни Актуализация на държавния бюджет за 2022 година.

„Бюджетът дългосрочно е вреден за България. Той цели трайно увеличаване на държавния дълг през следващите години“, каза още Вълчев.

Той допълни, че предсрочни парламентарни избори са наложителни, тъй като „потенциалът за създаване на стабилно, работещо правителство е изчерпан или го няма“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати