Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Янков към ГЕРБ: След вас остава да унищожим вируса

Политика

Красимир Янков към ГЕРБ: След вас остава да унищожим вируса

Красимир Янков към ГЕРБ: След вас остава да унищожим вируса - Tribune.bg
Снимка:

„Нашите мотиви за вота на недоверие са констатация на една смърт и епикриза на заболяването, което води до края на вашето управление. След вас остава да унищожим вируса, който е проникнал в тъканите на държавата. От чекмеджетата на нощното шкафче видяхме, че поддържате наличност и готовност за бърза евакуация. Вероятно точно някой, който има принос за съдържанието на това чекмедже е заснел фотосите, защото рекетът и властта ви са се разпростряли над всичко до задушаващи размери. Тези, над които досега бяха разперени чадъри, стават жертва на нарасналите ви до небивали размери апетити“. Така народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков се обърна към управляващото мнозинство в парламента, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите на Янков вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ може и да не е достатъчно обезпечен с нужния брой депутати, които да приемат борбата срещу корупцията за своя кауза и дълг към обществото, но резонансът от този вот вибрирал в цялото общество с оглушителното:„Оставка на Бойко Борисов“.

„Всяко едно управление, още в началото на мандата, планира това, което ще остане след него, като си изпълни програмата. Вие заложихте строеж на магистрали, а оставяте корупция. Тя доведе България до път без изход. Спасителното трасе е вашето пълно отстраняване от власт, за да се премахнат бариерите пред демокрацията и да се замени едноличната власт на Бойко Борисов с нормалното функциониране на институциите“, заяви социалистът.

Той призовава своите колеги в парламента да гласуват по съвест, а не по партийна повеля. „Борбата с корупцията е наша обща отговорност. Суверенът очаква това от нас“, завърши Красимир Янков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Емил Генов Каква кауза имате вие бе, боклуци! Не бива да позволяваме червената чума да се върне на власт, че тогава ще стане страшно.
20.07.2020 15:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати