Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Живков е освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите

Политика

Красимир Живков е освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите

Красимир Живков е освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите - Tribune.bg
Снимка:

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Живков беше арестуван преди дни и стана обвиняем за участие в организирана престъпна група за търговия с отпадъци. Късно снощи съдът реши, че той ще остане с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Има събрани множество доказателства, от които става ясно, че зам.- министърът е съдействал за издаването на разрешения за внос на отпадъци, основно от Италия. Той индиректно е оказвал натиск на служители за издаване на разрешения на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на изискванията. Служителите, които отказвали били принудени да напускат министерството, обясни преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети