Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия

Политика

Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия

Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия - Tribune.bg
Снимка:

ВОЛЯ подкрепи на първо четене промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност, който предвижда по-големи санкции за собствениците на домашни любимци, ако те проявят агресия и наранят хора или животни.

„Гласувахме „за“, защото смятаме, че наистина са необходими промени в този закон, но имаме едно условие – между първо и второ четене да се предвидят повече мерки за превенция. Според нас от ВОЛЯ високите глоби са важни, но това означава да чакаме да стане нещастен случай и законът да накаже собственика. Много по-разумно е такива инциденти да бъдат ограничени чрез строги правила за отглеждане на домашните любимци. Смятам, че в това е смисълът на един закон – не да върви след събитията, а да предотвратява опасни и вредни за хората практики“, заяви зам.-председателят на ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ Кръстина Таскова.

Тя изтъкна, че депутатите от групата се отнасят с грижа към домашните любимци и си дават сметка с каква емоция техните стопани ще подходят към промените в закона. „Кучетата носят много радост в семействата, но не бива да забравяме колко нещастни случаи има и ние като отговорни политици сме длъжни да защитим здравето и живота на хората“, допълни Кръстина Таскова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети