Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия

Политика

Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия

Кръстина Таскова: Разумните правила за отглеждане на кучета ще намалят случаите на агресия - Tribune.bg
Снимка:

ВОЛЯ подкрепи на първо четене промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност, който предвижда по-големи санкции за собствениците на домашни любимци, ако те проявят агресия и наранят хора или животни.

„Гласувахме „за“, защото смятаме, че наистина са необходими промени в този закон, но имаме едно условие – между първо и второ четене да се предвидят повече мерки за превенция. Според нас от ВОЛЯ високите глоби са важни, но това означава да чакаме да стане нещастен случай и законът да накаже собственика. Много по-разумно е такива инциденти да бъдат ограничени чрез строги правила за отглеждане на домашните любимци. Смятам, че в това е смисълът на един закон – не да върви след събитията, а да предотвратява опасни и вредни за хората практики“, заяви зам.-председателят на ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ Кръстина Таскова.

Тя изтъкна, че депутатите от групата се отнасят с грижа към домашните любимци и си дават сметка с каква емоция техните стопани ще подходят към промените в закона. „Кучетата носят много радост в семействата, но не бива да забравяме колко нещастни случаи има и ние като отговорни политици сме длъжни да защитим здравето и живота на хората“, допълни Кръстина Таскова.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати