Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кризисният щаб представя днес план за стабилизиране на „Булгаргаз“

Политика

Кризисният щаб представя днес план за стабилизиране на „Булгаргаз“

Кризисният щаб представя днес план за стабилизиране на Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се днес кризисният щаб да излезе с план за стабилизиране на "Булгаргаз". В момента в компанията не достигат близо 1 млрд. лева.

Служебният вицепремиер Христо Алексиев определи състоянието на "Булгаргаз" като един от приоритетите на кабинета заедно с газовата връзка с Гърция.

Алексиев обяви, че всеки ден инспектори ще следят докъде е стигнало строителството на газовата връзка. Според изнесената информация липсва цялата система за управление на съоръжението и то не може да заработи.

Газовата връзка с Гърция все още не е готова за ползване, заявиха служебният вицепремиер Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Двамата провериха на място съоръжението.

Интерконекторът е ключов за диверсифицирането на доставките на природен газ в България. 180-километровата тръба ще пренася газ от северния гръцки град Комотини до Стара Загора и ще се свърже с основния газопровод, по който минава азерски газ до Европа. Идеята за него е отпреди 13 години.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети план
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети