Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крум Зарков: България ще е унизена, каквото и решение да вземе за руския ултиматум

Политика

Крум Зарков: България ще е унизена, каквото и решение да вземе за руския ултиматум

Крум Зарков: България ще е унизена, каквото и решение да вземе за руския ултиматум - Tribune.bg
Снимка:

"България сега остана да взема решения в условията на ултиматум. Каквото и решение да вземем оттук нататък, ние ще бъдем унизени. Ние, не Руската федерация. Това решение до голяма степен е неразбираемо." Това коментира пред БНР Крум Зарков от БСП.

"Не може и не се е случвало никога да се обяви такова решение, от такъв мащаб, към една от петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и да се очаква, че това ще създаде заглавие във вестник, някой точка личен рейтинг и друго. Това няма как да се случи", заяви Зарков.

Реципрочното намаляване на дипломатическия състав може да се направи "в диалог, спокойно, а не с тази демонстрация", смята Зарков.

По думите му това повишава както вътрешнополитическото, така и външнополитическото напрежение.

 От доста време цари объркване за отношенията между БСП и ПП, както изглеждат отстрани, отбеляза Крум Зарков. Според него симпатизантите на партията губят доверие в правителството.

"Някои се забиха в буквоядството, без да разберат, че Слави Трифонов разтуря задругата. От този момент нататък най-вероятният сценарий беше и продължава да бъде предсрочни избори", коментира депутатът от БСП.

За отношенията между БСП и президента Румен Радев, Крум Зарков изтъкна, че конфликтът се подхранва:

"Президентът Радев и БСП заемат сходни позиции почти по всички теми и все пак се намира начин президентът да бъде атакуван. Това целенасочено търсене, конфликтът на Корнелия Нинова с държавния глава не вреди на Румен Радев, а на БСП. Каква е причината, какъв е неговият генезис - не знам."

Според Зарков решението за връщане на хартиените бюлетини е "по същество неправилно" и ще постави партията в трудната ситуация в последните дни на този парламент да гласува с ГЕРБ и ДПС по Изборния кодекс.

"Точно по този въпрос - по въпроса за честността на изборите, това не е добра компания", посочи депутатът.

Отварянето на Изборния кодекс в тази ситуация съвсем не означава ограничаване на дебата само до машинното и хартиено гласуване и "ще завалят със сигурност най-различни предложения", предупреди Зарков.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати