Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крум Зарков: БСП беше в ролята на младши партньор

Политика

Крум Зарков: БСП беше в ролята на младши партньор

Крум Зарков: БСП беше в ролята на младши партньор - Tribune.bg
Снимка:

„Социалистите не са свикнали да виждат партията си в ролята на младши партньор“, коментира в интервю за БНР депутатът от БСП Крум Зарков.

„Продължаваме промяната“ беше основната движеща сила, а младши партньор бяха останалите, в това число БСП. Нашата партия има за задача да бъде голямата лява партия на България, което значи или управлява, или е основна опозиция“, посочи той.

По думите му като политическа сила са били длъжни да направят всичко възможно да има правителство, но от друга страна всяка партия трябва да се подготвя за всички сценарии.

„Аз бях от тези, които действително още през юни месец, когато задругата на четворната коалиция се развали, пледирах за подготовка за избори. Последният месец всъщност мина под знака на това да се докаже, че е направено всичко възможно, за да не се отиде на предсрочни избори, посочи Зарков.

„Впечатли ме изявлението на Корнелия Нинова, която обвини президента в свалянето на правителството, все едно той е гласувал вот на недоверие", заяви депутатът от БСП.

По думите му президентът е принуден да управлява заради неуспеха на политическите сили да излъчат правителство.

На въпроса дали ще бъде правосъден министър и вицепремиер в новото служебно правителство Крум Зарков отговори лаконично: „че говоря по темата, когато му дойде времето“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети