Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев искал оставката на Нинова като социалист: Кабинетът не се занимавал „с нейната особа“

Политика

Кутев искал оставката на Нинова като социалист: Кабинетът не се занимавал „с нейната особа“

Кутев искал оставката на Нинова като социалист: Кабинетът не се занимавал с нейната особа - Tribune.bg
Снимка:

„Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано“. Това написа говорителят на служебното правителство на Румен Радев, Антон Кутев.

По думите му искането за отстраняването на Нинова от лидерския пост на БСП е направено в качеството му на член на партията, повече от две десетилетия, в това число и 15 години член на Националния съвет на БСП, какъвто е и сега.

„Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години - секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП“, допълва още Кутев отново през своя Фейсбук.

Той допълва, че искането му е било с дълбока загриженост за съдбата на партията, което отговаряло и на голяма част от социалистите. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети