Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев защити Кацаров и обяви: Затварят се само нощните заведения и дискотеките

Политика

Кутев защити Кацаров и обяви: Затварят се само нощните заведения и дискотеките

Кутев защити Кацаров и обяви: Затварят се само нощните заведения и дискотеките - Tribune.bg
Снимка:

"Мерките срещу коронавируса са заложени в един план, който беше приет още през лятото с единствената цел да не се действа стихийно", заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред БТВ.

Според него вируса след 23 ч. не ставал особено зъл, но на практика единственото, което се затваря са нощните заведения и дискотеките.   

Кутев обяви, че се давали досатъчно средства за туристическия бранш, като от началото на мерките до сега били разданени 680 милиона лева.  Според него има два различни интереса, а правителството трябва да намери баланс между тях. Кутев защити служебния здравен министър Стойчо Кацаров и обяви, че е направил всичко възможно, за да бъдат ограниченията минимални.

„Няма нито една мярка, която да сме спрели. Когато започнем да правим нови мерки, те трябва да бъдат нотифицирани от ЕС, има риск да се забавят. Затова предпочитаме да работим със същите мерки, с които е работено преди това“, заяви Антон Кутев

Кутев коментира и работата на депутатите по отношение на актуализацията на бюджета и и обвини в популизъм. Според него не е ясно къде е тавана на наддаването. „Тези, които ще понесат негативите, са партиите. Нали тези три месеца ще минат, ще дойде декември и тези пари ще трябва да дойдат от някъде“, отбеляза той.

„Това, което виждам в парламента няма да доведе до плюс за никого. Парламентаризмът и начинът, по който е построена нашата държава, се проваля. Това наддаване с нови популистки решение, с още 20 лева отгоре, не води до резултат. На нас ни трябва смислено управление, което да мисли за бъдещето и да се бори с корупцията“, каза Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети