Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова към Румен Радев: Законите трябва да се спазват - по буква и дух

Политика

Лена Бориславова към Румен Радев: Законите трябва да се спазват - по буква и дух

Лена Бориславова към Румен Радев: Законите трябва да се спазват - по буква и дух - Tribune.bg
Снимка:

Когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите. Това коментира Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" в публикация в социланите мрежи.

„На вниманието на всички, свикващи КСНС.

Законите на страната трябва да се спазват - по буква и дух. И да, когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите.

П.С. Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на междунароното публично право и териториалната цялост на една суверенна държава. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ", пише Бориславова.

Малко по-късно и годеникът на Бориславова нападна през своя фейсбук профила Румен Радев. Мирослав Иванов напомни вдигнатия юмрук на президента и го обвини, че се държи като президент в Президентска република.  

Очаквания/заявки:

Вдигаш ръка със свит юмрук. Заявяваш се като борец за правда и справедливост. Започваш борба със завладяната държава. Непрекъснато претендираш да си на страната на морала. Говориш за чест и достойнство. Твърдиш, че трябва да се спазва разделението на властите, парадираш за институционалност в поведението си.

Реалност:

Две години по-късно вече си в колаборация с тези, срещу които си заявил, че ще се бориш. Назначил си правителство, назначил си областни управители, назначил си шефове на всички служби, сменяш посланици, сменяш ръководството на Българската банка за развитие, правиш рокади в редица държавни дружества и администрации, връщаш кадри на Герб и ДПС. Непрекъснато се месиш в работата на Народното събрание в разрез с разпоредбите на Конституцията. Държиш се като да си Президент в Президентска република.

Е, НЕ си.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети