Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова обеща мнозинство в НС за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване

Политика

Лена Бориславова обеща мнозинство в НС за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване

Лена Бориславова обеща мнозинство в НС за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

„Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Мисля, че това ще дълъг и труден процес, но, каквото можем да свършим, ще опитаме във времето, което ще ни бъде предоставено от президента Румен Радев”. Това заяви в Ямбол Лена Бориславова, началник на политическия кабинет в оставка на премиера Кирил Петков, цитирана в БТА.

По думите ѝ се очаква от ГЕРБ и ДПС да се опитат да осуетят приемането на важните законопроекти, както се случи през седмицата с напускането им на заседанието на правната комисия за промени в Закона за антикорупционната комисия.  Бориславова допълни, че от „Продължаваме Промяната“ били против модела „вземане и даване на депутати“, тъй като не така функционира демокрацията и парламента. По думите ѝ не е ясно, защо Бойко Борисов продължава да говори по този начин, коментира тя негово изказване, че ГЕРБ ще отпуснат 60 депутата за приемане на проектозакон за диверсификация на газа. 

„Разликата е, че моделът, който ние следваме, е чрез убеждаване и лични разговори, на база на конкретна програма и идеи. Ние много ясно заявихме, че не желаем да преговаряме с някои, при които друг взема решение вместо тях, както Борисов потвърждава за собствените си депутати“, каза още началникът на кабинета в оставка.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати