Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова омекна: Избори не са подходящи. Склонни сме на друг документ

Политика

Лена Бориславова омекна: Избори не са подходящи. Склонни сме на друг документ

Лена Бориславова омекна: Избори не са подходящи. Склонни сме на друг документ - Tribune.bg
Снимка:

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ за меморандума, заяви тя

От "Продължаваме промяната" са склонни да обсъждат друг документ след отхвърления вчера меморандум от Мария Габриел. Тази заявка направи пред бТВ Лена Бориславова. 

"Отиването на избори в момента е неподходящо, защото тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те отново ще седят на масата. Регулаторите отново ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от само себе си. Така че някой трябва да седне и да говори как се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, както е оформен, ние сме склонни да има друг документ, да има преговорни групи, да седнем и да говорим, но ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се подкрепяме без ясни ангажименти", коментира Лена Бориславова.

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното

Мария Габриел: Няма да подпиша Меморандума. Няма да допусна разделянето на държавата между коалиции - (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Тя изрази недоумение от "свръхреакцията на ГЕРБ" и уточни, че много би искала да види тяхно предложение на масата, "защото ние от месеци предлагаме различни варианти".

"Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори", категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени - избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

"Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ", уточни Бориславова.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: "Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие".

Спрямо ротацията и това дали сегашният премиер Николай Денков би могъл да бъде добър външен министър, Бориславова посочи, че несъмнено щом академикът е бил подходящ за премиер, то той ще бъде и компетентен на мястото на Мария Габриел.

Пеевски: Маските трябва да паднат, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети