Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова се оплака: Прокуратурата проверява заплатата и договора ми в ББР (ДОКУМЕНТИ)

Политика

Лена Бориславова се оплака: Прокуратурата проверява заплатата и договора ми в ББР (ДОКУМЕНТИ)

Лена Бориславова се оплака: Прокуратурата проверява заплатата и договора ми в ББР (ДОКУМЕНТИ) - Tribune.bg
Снимка:

Лена Бориславова се оплака във Фейсбук, че прокуратурата е започнала проверка на договора и заплатата, която е взимала от Българската банка за развитие.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, пише Бориславова.

Припомняме, че през 2021 година стана ясно, че ББР е сключил договор за правно обслужване с правната кантора където работи Лена Бориславова. По това време Кирил Петков е министър на икономиката в служебното правителство на Румен Радев, а настоящият премиер беше и принципал на банката.

Кирил Петков предпочел компанията на Бориславова пред тази на евролидерите в Солун

Документи, които излязоха в медиите показаха, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор. Той е потвърден от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да бъде точно определеното лице, на което адвокатската кантора да възлага тези услуги.

Часове след парапетния скандал: Петков и Бориславова на вечеря в Солун

Шефката на кабинета на Кирил Петков е действала незаконно, получавайки сериозни суми от Българската банка за развитие, показват данните за договора на Лена Бориславова с ББР.

Писмото за потвърждение и реално активирането на договора е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 г. – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която могат да представляват банката пред трети лица и да подписват договора и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези действия са нарушени съществуващи норми, като банката е задължена с разходи, които отиват в джоба на настоящата шефка на кабинета на Кирил Петков.

Прави впечатление, че договорът е с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, но е с точно посочване на Лена Бориславова при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час.

Договорът е прекратен, когато приближената на Кирил Петков се включва в политическата надпревара. Преди това тя е била адвокат на неговата фондация „Център за приложни изследвания и иновации“, в която е била и лектор.  

Петков и Бориславова? Видео от охранителна камера твърди, че са хванати да се усамотяват в апартамент (ВИДЕО)

По времето на договор ѝ с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на икономиката, предоставен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Припомняме, че Конституционният съд обяви назначението на самия Петков в служебното правителство за нищожно заради двойното му гражданство по онова време.

До подписването на договора с адвокатското дружество, в което работи Бориславова, също се стига след скандали, когато през целия месец юни 2021 г. Кирил Петков прави опити да смени ръководството на ББР. Той депозира поредица от искания в Търговския регистър, като  атакува публично съда и неговите решения. Петков заяви, че ще депозира искания, докато не се намери съдя който да ги удовлетвори.  

glasove.comglasove.com

glasove.comglasove.com

glasove.comglasove.com

glasove.comglasove.com

 


Коментари (8)

Торо Леле, колко съм преследвана...
26.06.2022 10:40 / Отговор
ссс Всичко се връща на този свят!
26.06.2022 11:03 / Отговор
Авер Млади, нахални и алчни лъжци, лансирани от Прокопиев, Божков и оня със зелените чорапи( човекът на Решетников).
26.06.2022 11:53 / Отговор
"ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ"... ТОВА Е ПРОГРАМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПП +БСП +ДБ Лично Асен Василев го обяви в парламента............ Престъпници по природа.......
26.06.2022 11:56 / Отговор
attropo *Facta,non verba!* гуглевица пак спори и се оплаква,но проЗто е забравила,че и други имат документи.Истински!Долна,крадлива и лъжлива сбирщина,с нищожна обща култура и елементарни познания,сякаш придобити в ускорен курс на РАБФАК!
26.06.2022 13:54 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати