Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лиляна Павлова: Днес разбрах, че ще заема мястото на Мария Габриел

Политика

Лиляна Павлова: Днес разбрах, че ще заема мястото на Мария Габриел

Лиляна Павлова: Днес разбрах, че ще заема мястото на Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Решението ѝ е прагматично и в полза на България, посочи още Павлова

Аз разбрах, че ставам евродепутат днес, когато беше взето това решение. Това обяви Лиляна Павлова пред БНТ, след като стана ясно, че Мария Габриел се отказва да бъде евродепутат и ще остане еврокомисар. Така на нейно място в ЕП ще отиде Лиляна Павлова.

„Решението да се откаже от евродепутатското място е прагматично и е в полза на България“, смята още Павлова и коментира, че за нас е важно да сме добре представени пред европейските институции.

„Юнкер анонсира, че избраните еврокомисари, участвали в изборите, трябва да решат остават ли такива, или избират да поемат към Европарламента. Правилата гласят, че те не могат да бъде и двете едновременно“, обясни още тя.

„Ситуацията е такава, че няма ясен консенсус кога и кои ще бъдат тримата нови лидери на трите ключови позиции в ЕС“, посочи още Павлова.  По думите ѝ това означава, че Мария Габриел може да бъде еврокомисар повече от няколко месеца, колкото остават на сегашната Европейска комисия.

По въпроса за обединението със СДС за евроизборите, Павлова заяви, че това е една правилно протегната ръка към това да имаме обединение в дясното.

„Тази коалиция доказа, че работи“ - така Павлова отговори на въпроса дали обединението на ГЕРБ с десницата ще продължи и на предстоящите местни избори през октомври.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

БКП Внучката на. партизанина - комунист
се уреди. Да ни е честита европейската демокрация.
04.06.2019 07:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети